Van der Haar blijft koning van de Cauberg

Lars van der Haar heeft voor het derde jaar op rij de WB-cross van Valkenburg gewonnen. De crosser van Giant-Alpecin had even gezelschap van Wout van Aert, maar begon al vroeg aan een lange en succesvolle solo.

MEvdhaar

Wout van Aert werd tweede en behoudt zijn leiderstrui van de Coupe du Monde. Sven Nys legde in zijn laatste Cauberg Cyclo-Cross beslag op een derde stek. Na dit seizoen stopt hij immers met veldrijden. Corné van Kessel was op een zevende plek de tweede Nederlander in de uitslag. De twee verslagen Belgen waren na afloop vol lof over de Nederlandse winnaar. “Lars is op dit parcours van buitencategorie. Ik heb vandaag geen enkele fout gemaakt, maar kon hem toch niet bedreigen. Op techniek verslaat hij me niet vandaag, maar wel op klimvermogen” aldus de tot nog toe ongeslagen Wout van Aert. Ook Sven Nys kon goed leven met de winst van de Nederlander. “Lars heeft hier vandaag de perfecte cross gereden en hij bewees nog eens op dit parcours de allerbeste te zijn.”

Van der Haar uitgelaten

Van der Haar zelf was uitgelaten na afloop. "Het was denk ik toch de lastigste van mijn drie zeges hier, ook al zag dat er misschien niet zo uit. Het verschil was minder groot, dus was het nog belangrijker om geen enkele fout te maken. Van Aert startte snel en ik kon mee. Toen ik een kans zag om alleen op kop te komen, ben ik doorgetrokken. Op dit parcours heeft het geen enkel voordeel om in iemands wiel te rijden. Je kunt beter je eigen wedstrijd koersen en zo de beste te berijden lijnen opzoeken.” Hij was met verwachtingen naar Valkenburg gekomen. “ Het parcours ligt me goed hier, dat geeft vooraf ook wel vertrouwen. Ik denk dat ik sneller dan de anderen herstel van de korte klimmetjes, ik kan blijven gaan. Het is lekker om van de nul af te zijn met het aantal zeges, maar ik hoop dat er nog enkele volgen. Het meest kansrijk ben ik als het - zoals hier - een parcours is dat geschikt is voor mij."

Bekijk de volledige uitslag hier