Marianne Vos natuurlijk!

VALKENBURG – De wedstrijd voor vrouwen op de Cauberg werd een lange triomftocht voor wereldkampioene Marianne Vos. Heel even probeerde Helen Wyman aan te klampen na de start maar daarna werd het een one-women-show van Vos. Zelfs Katherine Compton kon geen weerwerk bieden want ze moest meer dan anderhalve minuut prijsgeven. In de slotfase ontfutselde Nikki Harris de derde plaats van haar landgenote Helen Wyman.

“Een emotioneel moment om een wedstrijd voor de Wereldbeker te kunnen winnen op de berg waarop ik vorig jaar wereldkampioene op de weg geworden ben”, aldus Vos. “Dinsdag fiets ik nog in Woerden en daarna gaat de riem eraf na een vermoeiend wegseizoen. Wederoptreden doe ik pas op tweede kerstdag in Zolder.”

Van de Belgische vrouwen was Ellen Van Loy met een zevende plaats de beste. Een plaats beter dan een ontgoochelende en ontgoochelde kampioene Cant.

“Zevende worden op zo’n zwaar parcours en bij de eerste grote afspraak van het seizoen met alle grote namen aan de start doet deugd”, aldus Van Loy. “Het bewijst dat ik bezig ben met een verdere opmars. Dat ik ook voor Sanne Cant kon eindigen, is goed voor een binnenpretje.”

Download hier de volledige uitslag:

http://www.caubergcyclocross.com/downloads/cyclocross/uitslag-woman-2013.pdf