Yannick Peeters naast Franse tweeling op het podium

VALKENBURG – Derde plaats voor Yannick Peeters bij de juniores in de eerste wedstrijd van het seizoen voor de Wereldbeker. De zoon van Wilfried was niet opgewassen tegen het Franse broederpaar Lucas en Joshua Dubau die zich vooral toeleggen op het mountainbiken. Het had anders kunnen lopen als de Belgische kampioen in het begin van de race niet ten val gekomen was toen hij met de latere winnaar aan de leiding reed, maar vallen hoort nu eenmaal bij crossen in het veld.

“Het gebeurde bij het opdraaien van de weg toen we uit het veld kwamen”, aldus Peeters. “Ik reed met tubes voor het veld en gleed weg. De Fransman die ik niet eens kende, had meteen een niet meer te dichten kloof. Ik slaagde er wel nog in om tot bij zijn broer te komen en er ook even van weg te rijden maar later kwam hij toch weer tot bij mij om later van me weg te rijden. Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Al mag ik ook niet beweren dat ik zou gewonnen hebben als ik niet gevallen was. Ik had me maar recht moeten houden.”

Met Lucas als winnaar voor Joshua Dubau en met Yannick Peeters stonden niets dan tweelingen op het podium want onze landgenoot is ook de helft van een tweeling. Ook plaatsen vier en vijf waren met Eli Iserbyt en Kobe Goossens voor de Belgen.

Download de uitslag Junioren:

http://www.caubergcyclocross.com/downloads/cyclocross/uitslag-junioren-2013.pdf