Lechner naar de winst in Valkenburg

Lechner boekt zege in de WB-cross van Valkenburg. De Italiaanse moest lang Nikki Harris aan haar zijde dulden, maar schudde de Britse in de slotfase af. De Amerikaanse Kaitlin Antonneau werd tweede, de Tsjechische Pavla Havlikova derde.

WElechner

Winnares Eva Lechner kwam met een lichte jetlag aan de start, zij won vorige week nog het MTB-testevent in Rio de Janeiro en vloog pas enkele dagen geleden terug. "Ik sliep vannacht niet goed, had ook wat last van hoofdpijn. Al met al stond ik niet in mijn besten doen aan het vertrek, maar ik was gelukkig goed genoeg om toch te winnen. Ik heb natuurlijk de vorm van het MTB-seizoen ook nog. Nikki Harris gaf flink wat tegengas, maar ik wist dat ze technisch toch iets minder zou zijn. Daarom ging ik telkens op kop de meer technische stroken in, in de hoop dat ze niet zou kunnen volgen. Dat gebeurde gelukkig op het allerlaatst ook en toen lag de weg naar de zege open. Ik ga na deze wedstrijd een kleine pauze inlassen, maar omdat ik nu leidster ben in de wereldbeker zal ik normaal gesproken bij de volgende wedstrijd in Koksijde wel terug keren. Misschien niet in mijn besten doen, maar ik kan dan toch wat punten halen. Het zou mooi zijn als ik deze trui zou kunnen vasthouden."

Sanne van Paassen legde beslag op de tiende plek. Daarmee was de renster van Team Bioteaful de beste Nederlandse in de uitslag. "Meer zat er voor mij niet in vandaag" aldus de Brabantse, die na Gieten ziek geworden was. "Ik hoop de komende winter nog vaker de beste Nederlandse te zijn, maar dan wel iets verder van voren in de uitslag terecht te komen. Ik startte goed, maar kon het al snel niet volhouden. Uiteindelijk kwam ik op mijn plek terecht voor vandaag. Ik denk dat ik nog wel iets gehinderd werd door mijn lichamelijke tegenslag, kreeg wat last van mijn longen. Maar dit is een eerlijk parcours en beter kon ik vandaag niet."

Bekijk de volledige uitslag hier