Jaspers wint juniorenwedstrijd Valkenburg

De Vlaming Jappe Jaspers is winnaar geworden van de juniorenwedstrijd van de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Valkenburg. De Vlaming reed van begin tot eind solo op kop en hield knap stand. Daarmee is hij de eerste leider in de wereldbeker voor junioren. De Nederlander Jens Dekker werd tweede, de Belg Seppe Rombouts derde.

Jaspers was aangenaam verrast over de manier waarop hij wist te winnen. “Ik had dit scenario niet eens in gedachten, maar sloeg direct na de start een kloof en toen heb ik niet getwijfeld. Ik ben heel blij dat ik het vol heb kunnen houden en hier de eerste wereldbeker van het seizoen bij de junioren weet te vinden. Ik zag Jens Dekker wel steeds iets meer naderen in de slotfase, maar kon gecontroleerd rond rijden. Op de technische stukken liep ik telkens uit, maar waar het omhoog liep, was hij sterker.”

MJ

Voor het gevoel van Jens Dekker was de zege achteraf direct uit beeld. "Ik miste mijn start, vertrapte me en raakte uit evenwicht. Daardoor zakte ik twee ronden terug. Pas toen ik me weer naar voren geknokt had en tweede was, kon ik mijn eigen wedstrijd rijden. Maar toen was de schade al een halve minuut. Ik kwam dichterbij in de slotronden, maar toen ik nog eens viel, wist ik dat winnen er niet in zat. Ik denk dat ik anders gewaagd zou zijn aan Jaspers. Maar er zijn nog kansen om die trui te veroveren en gezien de wedstrijd moet ik hier tevreden mee zijn."

Regionaal favoriet Mitch Groot verspeelde door een val in de laatste bocht een vierde plaats en werd vijfde, Thijs Wolsink zesde. Groot voelde zich gesteund door het publiek. “Ik heb veel aanmoedigingen gehad en dat motiveert. Maar ik kende veel tegenslag. Ik startte al van achteren en viel ook nog eens twee keer. Toen ik dacht dat de vierde plaats binnen was, gleed ik weg. Dit parcours lag me zeker, maar ik denk dat ik er ook op mag vertrouwen dat ik op andere omlopen met de besten mee kan doen.”

Bekijk de volledige uitslag hier