Italiaan Bertolini verrast in Valkenburg

De Cauberg Cyclo-Cross voor beloften is gewonnen door Gioele Bertolini. De Italiaan wist na de tweede ronde de leiding te nemen in deze wereldbekercross en hield vervolgens ronden lang een geringe voorsprong vast op de concurrentie. Een sterk rijdende Belg Eli Iserbyt -vorig jaar nog winnaar bij de junioren - werd tweede. De Fransman Clement Russo werd derde.

MU

De Italiaan vond het een parcours dat hem op het lijf geschreven was, zo vertelde hij na afloop. “Deze ronde is zwaar van zichzelf maar door de modder ook erg technisch. Ik was hier niet gekomen met de gedachte dat ik winnen ging, maar dichtte me wel kansen toe om hoog te eindigen. Heel bijzonder om hier nu de eerste leiderstrui uit de wereldbeker om de schouders te krijgen. Ik ben van plan een volledige veldritwinter te gaan rijden en hoop dan ook deze trui in mijn bezit te kunnen houden tot de laatste wedstrijd in Hoogerheide eind januari. Iserbyt maakte het me zeker niet gemakkelijk, ik kon me geen fouten veroorloven, maar gelukkig hield ik stand.”

Joris Nieuwenhuis was de hoogst geklasseerde Nederlander in de beloftenwedstrijd in Valkenburg, de Achterhoeker legde beslag op de zesde plaats. Nieuwenhuis lag lang zevende, maar wist in de slotronde nog een tegenstander in te halen. "Ik ben tevreden met dit resultaat”analyseerde hij na afloop. “ Ik kon in de beginfase even mee met de eersten, maar toen er nog een keer versneld werd, moest ik ze laten gaan. In de bochten had ik in vergelijking met de mannen voor mij in de uitslag wat minder snelheid en dat brak me op. Op de rechte stukken kon ik mijn tempo wel goed vasthouden, daar moeten we dus aan werken. Al weet ik niet of ik nog veel meer van voren ga eindigen in de wereldbekers dit seizoen. Het zou mooi zijn, maar het is geen doel op zich om op het podium te mikken.”

Bekijk de volledige uitslag hier