Bereikbaarheid Cauberg Cyclo-Cross

Om uw bezoek aan de World Cup Cauberg Cyclo-Cross goed te kunnen plannen is het goed om de volgende informatie met betrekking tot bereikbaarheid en parkeertips te lezen. De Cauberg Cyclo-Cross is via autosnelwegen en middels openbaar vervoer vanuit alle richtingen zeer goed te bereiken.

Bereikbaarheid per auto

Vanuit de richting Eindhoven: Komend vanuit Eindhoven volgt u de autosnelweg A2 richting Maastricht en neemt u de nieuwe afslag (na afslag 51) richting Cadier en Keer, Berg & Terblijt, Hasselt, Maastricht. Onderaan de afslag slaat u bij het stoplicht linksaf. Vervolgens vervolgt u uw weg en rijdt u bij het volgende stoplicht rechtdoor. Bij het stoplicht daarna rijdt u linksaf richting de oprit van de autosnelweg naar Valkenburg. Neem afslag 3 Valkenburg. Volg hierna de borden naar Valkenburg en de Cauberg. In verband met grote weg-werkzaamheden aan de A2 bij Maastricht kan deze route met omleidingen zijn aangegeven.

Vanuit de richting Brussel: U volgt de autosnelweg A3/E40 van Brussel richting Liège (Luik). In Luik (Liège) volgt u de autosnelweg E25 richting Maastricht. In Maastricht neemt u de autosnelweg A79 richting Valkenburg/Heerlen, vervolgens neemt U de afslag 3 Valkenburg. Onderaan de afrit gaat u rechtsaf richting Valkenburg en de Cauberg. In verband met grote wegwerkzaamheden aan de A2 bij Maastricht kan deze route met omleidingen zijn aangegeven.

Vanuit de richting Keulen – Aken: U rijdt van Keulen richting Aken, Aken Heerlen E314, volg de autosnelweg A79 richting Heerlen, Valkenburg, Maastricht. Neem afslag 3 Valkenburg-Houthem (niet Valkenburg Centrum). Onderaan de afrit gaat u op de rotondes linksaf richting Valkenburg en de Cauberg.

In Valkenburg zult u via de bewegwijzering geadviseerd worden naar de algemene parkeerplaatsen welke ook gebruikt kunnen worden naast de speciale bezoekersparkeerplaats op de Cauberg vlakbij het parcours.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

Valkenburg aan de Geul beschikt over een NS-station welk op 20 minuten loopafstand van het parcours ligt. Vier keer per uur rijden treinen vanuit Maastricht en Heerlen van en naar Valkenburg. Ook vanaf Kerkrade en Aken (Duitsland) is Valkenburg per trein bereikbaar. Verder is er rechtstreeks busvervoer met Maastricht, Heerlen, Vaals en Sittard en zijn er buurtbusdiensten welke u bij de dichtstbijzijnde halte bovenaan de Cauberg naast het parcours kunnen afzetten. Zie voor actuele info en tijden: www.9292.nl

Tips

  1. Vertrek tijdig van thuis zodat u niets mist van de wedstrijden. Verder voorkomt dit frustratie bij het vinden van een parkeerplaats bij het parcours.
  2. De dienstregeling van Veolia op het traject Maastricht-Heerlen zal volgens de normale dienstverlening verlopen.
  3. Stallingsmogelijkheden voor fietsen en brommers zijn niet aanwezig vlakbij het parcours, gebruik dan ook beschikbare stallingsmogelijkheden in de kern van Valkenburg;
  4. In Nederland is het verboden om te kamperen buiten officiële campings, hierop zal streng worden toegezien door politie.
  5. Honden zijn toegestaan op het parcours, mits aangelijnd. De verantwoordelijkheid voor de hond en het bijkomende risico zal voor de eigenaar van de hond zijn.
  6. Indien u beschikt over een door de organisatie verstrekte parkeerkaart, leg deze duidelijk zichtbaar voor uw voorruit om parkeerboetes te voorkomen!